Croatian(HR)English (United Kingdom)

vsmti.hr/web

StudomatTermini za prijavu rada

Ispis

Poštovani autori,

pozivamo Vas da prijavite svoje radove za sljedeći broj stručnog časopisa „Praktični menadžment" koji obuhvaća teme iz područja ekonomske i gospodarske prakse, poglavito one koje se bave problematikom razumijevanjem suvremenih menadžerskih procesa. S obzirom na univerzalnu primjenjivost menadžmenta, časopis se bavi i onim temama koje su povezane s problematikom interdisciplinarnog pristupa suvremenim menadžerskim procesima i otvoren je za radove čija tematika pripada širem području društvenih znanosti. Tematska područja časopisa obuhvaćaju, ali nisu ograničena na:

 • 1. Suvremene menadžerske procese
 • 2. Ekonomski razvoj i sustave
 • 3. Nove trendove gospodarstva
 • 4. Globalizacijske procese i izazove današnjice
 • 5. Aktualnosti iz svijeta poduzetništva
 • 6. Marketinške aktivnosti
 • 7. Računovodstvo, financije i poreze
 • 8. Informacijsko-komunikacijske tehnologije
 • 9. Inovativnost i kreativnost
 • 10. Međunarodnu integraciju i trendove u poslovanju
 • 11. Poslovnu administraciju i pravne aktivnosti u menadžmentu
 • 12. Primjenu matematike i statistike u ekonomiji.

Časopis „Praktični menadžment“ namijenjen je svim zainteresiranim stranama koji žele dati doprinos poticanju i razvijanju primijenjene stručne djelatnosti. Čime želimo naglasiti otvorenost i spremnost na suradnju sa svim relevantnim čimbenicima kao i na suradnju sa svima onima koji žele dati doprinos profiliranju i jačanju profesionalnog identiteta menadžerske struke. Svrha časopisa je upoznavanje široke javnosti s novostima iz navedenih područja i popularizacija struke. Časopis se bavi općom problematikom menadžmenta u svim vrstama organizacija.

Osim prostora za objavu stručnih radova iz područja društvenih znanosti posebno mjesto zauzimaju kolumne aktualnih osoba iz realnog sektora. Stoga se pozivaju  autori i čitatelji da podijele svoje ideje i sugestije iz života i rada menadžerske struke. Vaše mišljenje nam je od iznimne važnosti i svakako doprinosi razvoju i poboljšanju kvalitete časopisa „Praktični menadžment“.

Časopis se objavljuje u tiskanoj i elektroničkoj verziji, a svi radovi su zasebno objavljeni na Hrčku,  portalu znanstvenih časopisa Republike Hrvatske.  

Od ove godine mijenja se način izdavanja časopisa. Časopis izlazi kontinuirano u elektroničkom obliku, što znači da svoje radove možete slati tijekom cijele godine na e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Potvrdu o primitku rada i odobrenju teme po tematskim područjima dobit ćete u narednih mjesec dana nakon što rad pošaljete, nakon čega će rad biti upućen u daljnji proces za objavu.

Vrijeme do objave u elektroničkom obliku ovisi o broju radova koji su trenutno u procesu recenzije i/ili objave.

Radovi objavljeni tijekom godine u elektroničkom obliku bit će na kraju kalendarske godine[1] objavljeni i u tiskanom obliku.

Za više informacija posjetite službenu stranicu časopisa: http://www.vsmti.hr/izdavaka-djelatnost/asopis-praktini-menadment/o-asopisu.html

Upute autorima za izradu rada možete pronaći na: http://www.vsmti.hr/izdavaka-djelatnost/asopis-praktini-menadment/upute-autorima.html i u privitku ovoga maila.

Za sva dodatna pojašnjenja stojimo Vam na raspolaganju na dolje navedene kontakte.

Veselimo se budućoj suradnji!

S poštovanjem!

Željka Kadlec, univ. spec. oec., pred.

Izvršna urednica časopisa[1] S obzirom na broj pristiglih radova u procesu obrade u nemogućnosti smo recenzirati i objaviti novo pristigle radove prije veljače 2018. godine.


 
You are here: