Croatian(HR)English (United Kingdom)

vsmti.hr/web

StudomatO časopisu

Ispis

title

Časopis „Praktični menadžment"  obuhvaća teme iz područja ekonomske i gospodarske prakse, poglavito one koje se bave problematikom razumijevanjem suvremenih menadžerskih procesa. S obzirom na univerzalnu primjenjivost menadžmenta, časopis se bavi i onim temama koje su povezane s problematikom interdisciplinarnog pristupa suvremenim menadžerskim procesima i otvoren je za radove čija tematika pripada širem području društvenih znanosti. Tematska područja časopisa obuhvaćaju, ali nisu ograničena na:

 • 1. Suvremene menadžerske procese

  2. Ekonomski razvoj i sustave

  3. Nove trendove gospodarstva

  4. Globalizacijske procese i izazove današnjice

  5. Aktualnosti iz svijeta poduzetništva

  6. Marketinške aktivnosti

  7. Računovodstvo, financije i poreze

  8. Informacijsko-komunikacijske tehnologije

  9. Inovativnost i kreativnost

  10. Međunarodnu integraciju i trendove u poslovanju

  11. Poslovnu administraciju i pravne aktivnosti u menadžmentu

  12. Primjenu matematike i statistike u ekonomiji.

Časopis „Praktični menadžment“ namijenjen je svim zainteresiranim stranama koji žele dati doprinos poticanju i razvijanju primijenjene stručne djelatnosti. Čime želimo naglasiti otvorenost i spremnost na suradnju sa svim relevantnim čimbenicima kao i na suradnju sa svima onima koji žele dati doprinos profiliranju i jačanju profesionalnog identiteta menadžerske struke. Svrha časopisa je upoznavanje široke javnosti s novostima iz navedenih područja i popularizacija struke. Časopis se bavi općom problematikom menadžmenta u svim vrstama organizacija.

Osim prostora za objavu stručnih radova iz područja društvenih znanosti posebno mjesto zauzimaju kolumne aktualnih osoba iz realnog sektora. Stoga se pozivaju  autori i čitatelji da podijele svoje ideje i sugestije iz života i rada menadžerske struke. Vaše mišljenje nam je od iznimne važnosti i svakako doprinosi razvoju i poboljšanju kvalitete časopisa „Praktični menadžment“.

GLAVNI UREDNIK

dr.sc. Oliver Jukić, prof.v.š.

 
You are here: