Croatian(HR)English (United Kingdom)

vsmti.hr/web

StudomatDan Visoke škole Virovitica i njena deseta obljetnica rada

Ispis

Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici osnovana je Uredbom Vlade Republike Hrvatske 7. rujna 2007. godine, a s radom je počela u zgradi u kojoj je danas smještena Katolička gimnazija. Nakon Odluke Vlade RH na sjednici održanoj 2007. godine u Virovitici o darivanju bivše vojarne Gradu, odlučeno je da se ti prostori urede za potrebe daljnjeg rada i širenja, a nakon uređenja škola se u te prostore uselila u rujnu 2011. godine. Misija Visoke škole je svih ovih godina bila obrazovanje stručnjaka izraženog poduzetničkog duha spremnih za samostalnu primjenu stečenih znanja i kompetencija.

Svečanom sjednicom Stručnog vijeća obilježen je Dan Visoke škole Virovitica i deset godina njena rada. Uz studentice i studente, članove Stručnog i Upravnog vijeća, zaposlenike i vanjske suradnike, svečanoj sjednici nazočili su saborski zastupnici Josip Đakić, Vesna Bedeković i Tomislav Žagar ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Visoke škole Virovitica, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, zamjenici gradonačelnika grada Virovitice, Damir Marenić i Vlasta Honjek Golinac, predsjednica Gradskog vijeća Virovitica Lahorka Weiss, mnogobrojni načelnici s područja VPŽ, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka Drago Žagar, dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Nevenka Breslauer te prodekani akademske zajednice.

U okviru sjednice, a prema jednoglasnoj odluci Stručnog vijeća Visoke škole, uručene su Zlatne plakete za izniman doprinos unaprjeđenju rada i razvoja i promocije Visoke škole Virovitica.  Zlatne plakete su dobili: bivši župan, danas ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnik, predsjednik Saborskog odbora za ratne veterane i predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić, prva dekanica, saborska zastupnica i predsjednica Saborskog odbora za znanost, obrazovanje i kulturu Vesna Bedeković, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. Zlatne plakete im je uručio dekan Visoke škole Oliver Jukić, dok će Zlatna plaketa ministru Tomislavu Tolušiću biti uručena naknadno.

Prije deset godina Virovitica je dobila Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici. Prva generacija brojala je 170 studenata. Tu generaciju danas zovu „zlatna generacija“. Od nje je sve počelo. Sjećanja na te dane, ali i povijest od 2007. godine do danas, evocirao je Oliver Jukić, dekan Visoke škole Virovitica.

– S tom prvom generacijom, zlatnom generacijom studenata smo se učili kako se gradi Visoka škola. Da, bila je to jedna avantura, ali pokazalo se s lijepom budućnošću. Povijest nam je obilježila 2011., kada smo preselili u nove prostore, potom 2014. kada smo dobili Studentski restoran i 2017. kada smo otvorili Studentski dom koji je “sto posto” popunjen s 108 studenata. Veliku zahvalu upućujem i gradonačelniku Virovitice Ivici Kirinu, saborskoj zastupnici i bivšoj dekanici Vesni Bedeković, saborskom zastupniku Josipu Đakiću i današnjem ministru Tomislavu Tolušiću na podršci svih ovih godina.

Od tih prvih dana napredak je napravljen guliverovskim koracima.

– Danas imamo studij Menadžmenta i Poduzetništva, studij Računarstva. U pripremi je studij Elektrotehnike sa smjerom telekomunikacije. U međuvremenu smo na menadžmentu dobili i diplomski studij. Trenutno imamo 420 studenata. Okrenuli smo se i razvoju STEM područja. Imamo studij Računarstva, u planu je studij Elektrotehnike.

Posebno je pohvalio „Virovitički model“ financiranja, jedinstven model takve vrste u Hrvatskoj.
– Po tom modelu, sve općine i gradovi i Virovitičko-podravska županija sufinanciraju rad Visoke škole i podržavaju nas. To je indirektno i dodatno stipendiranje studenata od svih jedinica lokalne i regionalne samouprave s područja Virovitičko-podravske županije i na to smo posebno ponosni – zaključio je Oliver Jukić. (www.vpz.hr, fotografije A.Š.)

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Visoka škola Virovitica

 
You are here: