Croatian(HR)English (United Kingdom)

vsmti.hr/web

StudomatOdržano predavanje Gordane Kukić, dipl. oec., iz JU Park prirode Papuk, prvog UNESCO Geoparka u Hrvatskoj na temu: „Turizam u zaštićenim područjima prirode“

Ispis

U dvorani 2-11 na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, 15.11.2017. g. održano je predavanje Gordane Kukić, dipl. oec., glavne čuvarice prirode Javne ustanove Park prirode Papuk, koji je ujedno prvi UNESCO Geopark u Hrvatskoj.

Predavanje je održano u okviru kolegija Ekoturizam, gdje je studentima na vrlo kreativan, profesionalan i interaktivan način predstavljen jedan manji segment upravljanja zaštićenim područjima prirode u Hrvatskoj i svijetu, s posebnim osvrtom na razvoj turizma u takvim područjima.

Predavanje je usmjereno na stanje, ograničenja i perspektivna područja razvoja turizma u zaštićenim područjima, s obzirom na sve prisutniju potražnju, generalno za turizmom temeljenim na prirodi.

Studentima su u okviru predavanja, predstavljeni najnoviji trendovi i izazovi u turizmu s kojima se suočavaju zaštićena područja te pojedini konkretni koncepti razvoja na europskom i američkom tlu. Poseban dio predavanja, bio je usmjeren na važnost podizanja svijesti o očuvanju prirode i okoliša u zaštićenom i izvan zaštićenog područja uz što kvalitetniju valorizaciju kroz turizam, osiguravajući pritom mogućnosti i poticaj za uključivanje lokalne zajednice u turizam.

Ovo gostujuće predavanje omogućilo je studentima da saznaju kako turizam funkcionira u praksi zaštićenih područja prirode, koji ih izazovi i prepreke očekuju u poslovnom iskustvu te kako ih svladati i postići izniman uspjeh na brzorastućem tržištu turizma temeljenog na prirodi. Svojim dugogodišnjim iskustvom i prikazanim primjerima iz turizma u zaštićenom području prirode, gospođa Kukić, zasigurno će  studentima biti poticaj za izučavanjem i usavršavanjem u ovom perspektivnom području u turizmu.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Visoka škola Virovitica

 
You are here: