Croatian(HR)English (United Kingdom)

vsmti.hr/web

StudomatDan otvorenih vrata novoizgrađenog Studentskog doma Virovitica

Ispis

U ponedjeljak, 28. kolovoza 2017. održan je Dan otvorenih vrata  novoizgrađenog Studentskog doma Virovitica. Tom prilikom  studenti i stanovnici Virovitice i Virovitičko-podravske županije mogli su se uvjeriti u sjajne uvjete koji će dočekati buduće studente od nove akademske godine. Moderno opremljene jednokrevetne i dvokrevetne sobe, besplatan internet, moderno uređen dnevni boravak, informatička učionica, profesionalne perilice i sušilice rublja i sve to za cijenu mjesečnog smještaja od samo 400,00 kuna. Inače, 83 posto studenata dolazi izvan područja grada Virovitice i imat će pravo na smještaj u Studentskom domu.

Investitor projekta je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a financiranje se temelji na Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Ukupna vrijednost projekta je 18.524.301,88 kn. Projekt Studentskog doma realiziran je zahvaljujući suradnji i angažmanu Visoke škole Virovitica, Razvojne agencije VIDRA, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice.

Tom prigodom dekan Visoke škole Virovitica dr.sc. Oliver Jukić je rekao da se otvorenjem doma privodi kraju jedna uspješna priča. Naime, dom se nalazi u kompleksu bivše vojarne koja se tako pretvara u pravi studentski kampus u kojem se nalazi Visoka škola Virovitica te studentski restoran i kafić. Natječaj za smještaj u domu je još uvijek otvoren, postoji  velik broj upita, a na dnevnoj bazi stiže i po desetak prijava.
Dario Pavić, predsjednik Studentskog zbora Visoke škole Virovitica je  istaknuo
– Nedavno sam bio kod rođakinje u studentskom domu „na Savi“ u Zagrebu. Niti oni nemaju ovakve uvjete, moderno uređen i opremljen dom. Sve je ovdje blizu, baš onako kako treba biti. Da ne živim u Koriji, i ja bih volio biti stanovnik ovog doma. Osim sjajnih uvjeta, profesori će studentima biti dostupniji, gubit će se manje vremena na dolaske i odlaske s fakulteta, a i menza je blizu. Uvjeti za studiranje u Virovitici su idealni.
Iva Ribić, bivša predsjednica Studentskog zbora Visoke škole Virovitica izjavila je-  Ovo će puno značiti za studentski budžet. Sve je nadohvat ruke. Fakultet, menza, dom. Od oko više od 500 studenata koji danas studiraju na Visokoj školi u Virovitici, njih oko 200 živi izvan Virovitice. Putovala sam po Europi i mogu kazati, da ovako urešen studentski dom nema, primjerice jedan Prag. Studenti koji su nekada živjeli u privatnom aranžmanu, ili su pak morali putovati, od nove akademske godine, dobit će prvorazredne uvjete. 
Svečanost otvorenja Studentskog doma Virovitica bit će 30. kolovoza 2017. godine, a smještaj u novoj akademskoj godini će u njemu  pronaći 108 studenata (www.icv.hr; www.vpz.hr;  Fotografije: Matija Rođak; Kristijan Toplak)

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Visoka škola Virovitica

 
You are here: