Croatian(HR)English (United Kingdom)

vsmti.hr/web

StudomatOdržano gostujuće predavanje izv.prof.dr.sc. Olivera Kesara

Ispis

U četvrtak,  6. travnja 2017. godine u dvorani 2-18 Visoke škole Virovitica gostujuće predavanje održao je izv.prof.dr.sc. Oliver Kesar s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Katedre za turizam na temu Razvojne mogućnosti i ograničavajući faktori razvoja zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj.

Predavanje je bilo namijenjeno studentima 2. i 3. godine preddiplomskog studija Menadžmenta, smjera Menadžment ruralnog turizma i studentima specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžmenta, smjera Destinacijski menadžment. Uz studente, na predavanju su bili prisutni svi članovi Vijeća odjela za turizam.


Izv.prof.dr.sc. Oliver Kesar jedan je od eminentnijih hrvatskih stručnjaka u području specifičnih oblika turizma te je prvotno, za što bolje razumijevanje tematike predavanja, upoznao studente s povijesnim razvojem i pojmovnom terminologijom zdravstvenog turizma.  Nakon toga, analizirani su dosadašnji i budući poticajni činitelji razvoja zdravstvenog turizma te su studenti upoznati s ključnim obilježjima, specifičnostima i preferencijama potražnje prema generacijskim skupinama. Nadalje, studenti su upoznati s vodećima destinacijama zdravstvenog turizma u Europi i Hrvatskoj. Uz poseban fokus na izbor terapija, izv.prof.dr.sc. Oliver Kesar kroz daljnji tijek predavanja usmjerio je na zdravstvene, socio-kulturne, ekološke i ekonomske učinke razvoja. Gostujuće predavanje završilo je analizom ograničavajućih razvojnih faktora zdravstvenog turizma u Hrvatskoj i determinantama budućeg razvoja.

 

Visoka škola Virovitica, Odjel za turizam

 
You are here: