Croatian(HR)English (United Kingdom)

vsmti.hr/web

StudomatPotpisani sporazumi o sufinanciranju rada Visoke škole

Ispis

U ponedjeljak, 27. ožujka 2017. godine, u  Visokoj školi u Virovitici održana je svečanost potpisivanja sporazuma o sufinanciranju rada Visoke škole s Virovitičko-podravskom županijom te gradovima i općinama s područja spomenute županije, poznatog kao „Virovitički model“.

Sporazume je potpisao dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić s obnašateljicom dužnosti župana Sanjom Bošnjak te s gradonačelnicima i načelnicima s područja Virovitičko-podravske županije, a svečanosti potpisivanja prisustvovala je i saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Ove godine ukupni iznos sufinanciranja potpisnika iznosi 257.000 kuna. Virovitički model jedinstven je u RH, a postoji i funkcionira od 2009. godine tako da na razini svake proračunske godine sve jedinice lokalne samouprave na području Virovitičko-podravske županije, uključujući Županiju, sufinanciraju rad Visoke škole. Jedinicama to nije zakonska obveza, već to čine dobrovoljno kako bi pridonijeli poboljšanju studentskog standarda te kvaliteti nastave, života i rada u Visokoj školi.

 

Dekan Visoke škole Oliver Jukić je rekao da navedena sredstva Visokoj školi mnogo znače i služe za razvoj. Riječ je o jedinstvenom modelu koji je prepoznat i od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te od reakreditatora tijekom postupka reakreditacije Visoke škole.

Obnašateljica dužnosti  župana Sanja Bošnjak je istaknula da od osnutka Visoke škole Virovitičko-podravska županija i sve općine i gradovi aktivno sudjeluju u radu škole, ne samo kroz model sufinanciranja, „Virovitički model“, koji je zaista jedinstven u cijeloj Hrvatskoj, već i kroz niz projekata koji se realiziraju s ciljem stvaranja „županije znanja'', a s čime se povećava i sama konkurentnost županije. (www.icv.hr; www.vpz.hr )

 
You are here: