Croatian(HR)English (United Kingdom)

vsmti.hr/web

StudomatObilježena 9. godišnjica rada Visoke škole Virovitica

Ispis

Prošlo je punih devet godina, od kada su prvi studenti zakoračili u Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici. Tim povodom u zgradi VŠMTI-a u Virovitici, održana je svečana sjednica Stručnog vijeća, na kojoj nazočili svi djelatnici škole, a njima su, čestitke povodom rođendana, izrazili: obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

- Prošlo je točno devet godina od prvog postrojavanja nastavnika i djelatnika Visoke škole u virovitičkom Kazalištu. Nakon toga uslijedila je priča s upisima jer je akademska godina već krenula i na naše iznenađenje, nakon samo nekoliko dana imali smo upisanih prvih 170 studenata i solidno ekipiran nastavnički kadar, u velikom dijelu popunjen sa Sveučilišta u Osijeku. Već druge godine imali smo novih 190 upisa, a danas ih je na VŠMTI, na nekoliko smjerova, ukupno 450 studenata. U odnosu na početke, situacija se u stručnom kadru promijenila, jer danas oko 70 posto nastave izvodimo vlastitim kadrom unatoč tome što, u odnosu na početke, imamo nekoliko novih studijskih programa – kazao je, domaćin, v.d. dekana VŠMTI Oliver Jukić.

Gradonačelnik Grada Virovitice, Ivica Kirin, također je izrazio ponos na VŠMTI.
– Ovo je lijepa i tipična hrvatska priča. Možemo reći da je ovo bajka kako stvoriti nešto iz ničega. VŠMTI je priča poput Viroexpa, odnosno kako stvoriti prepoznatljiv brand, održati ga i razvijati da on bude prepoznatljiv u cijeloj Hrvatskoj. Svake godine ovdje se radilo nešto novo, podizala se letvica na više. Tako imamo nekoliko doktora znanosti koji su poniknuli tu kod nas u Virovitici. Izgradili smo Studentski restoran, iduće godine, dobit ćemo novi Studentski dom sa 108 ležaja. Ovo je jedna prekrasna bajka koja je ostvarena isključivo zahvaljujući ljudima. I zato čestitam svima koji su bili dio ove priče, jer VŠMTI sprema ljude za budući život i na tome im neizmjerno hvala.

Čestitajući devetu obljetnicu svim djelatnicima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, obnašateljica dužnosti župana VPŽ, Sanja Bošnjak, između ostalog je istaknula.
– Iznimno smo ponosni na VŠMTI. Ovo je škola koja oblikuje i njeguje rad sa studentima u nekoliko smjerova, a istodobno potiče razvoj gospodarstva u VPŽ, jer kroz nadogradnju znanja, stvara se konkurentnije okruženja kako za samo tržište rada tako i za atmosferu znanosti visokog obrazovanja. Ulogu dekana od Vesne Bedeković koja je postala saborska zastupnica, preuzeo je Oliver Jukić koji će nastaviti voditi VŠMTI u istom pravcu, razvijajući se na nova područja koja su puno konkurentnija od društvenih djelatnosti, a to se prvenstveno odnosi na ICT sektor i inženjerstvo – podcrtala je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

GALERIJA FOROGRAFIJA (izvor: www.icv.hr)

Visoka škola Virovitica

 
You are here: